Social Return

Wij staan, als onderdeel van de Driessen Groep, voor Samen Anders. Een initiatief om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Wij geloven dat íedereen gelijke kansen moet hebben op de arbeidsmarkt. En moet kunnen werken bij een organisatie waar iemand echt zichzelf kan zijn en ontwikkelen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen, net als ieder ander, een werkplek waar ze kunnen laten zien wie ze zijn en waar hun vaardigheden tot uiting komen. Wij zetten ons elke dag in voor professionals die met veel passie het werk doen waar zij het gelukkigst van worden. Iemands passie en vaardigheden, dát is het uitgangspunt. Wij geloven dat dit leidt tot echt werkgeluk. Ook voor diegenen waarvoor dat minder vanzelfsprekend is. Daarom zien wij diversiteit als een verrijking van een organisatie.

Als onderdeel van de Driessen Groep hebben we binnen onze familie van bedrijven verschillende initiatieven opgericht:

Driessen Foundation

Met de Driessen Foundation zetten wij ons in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die barsten van het talent maar niet de juiste kans krijgen om dit binnen een organisatie te laten zien. Wij werken samen met bijzondere organisaties die zich bezighouden met het werven, plaatsen en begeleiden van professionals met een beperking. Wij doneren jaarlijks 5% van onze nettowinst aan de Foundation. Voor de periode 2023-2025 bedraagt dit zelfs 10% van onze nettowinst. Inmiddels hebben we met onze familie van bedrijven via de Driessen Foundation al 500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weten te ondersteunen in hun weg naar werkgeluk!

Koffiebar Jan&Koek

Jan&Koek

Wij bieden via onze eigen sociale onderneming Jan&Koek, dagbestedingsplekken aan voor kandidaten die de koffie en koek op onze Brainport Human Campus verzorgen. Dit doen we in samenwerking met Stichting ORO. Zij helpen kwetsbare mensen te groeien die een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand hebben.

Sterk aan het werk

Sterk aan het werk

Wij hebben in samenwerking met LEV (Leven en Verbinden) Helmond een werk- en ontwikkelprogramma ontwikkeld voor alleenstaande moeders of vaders met een bijstandsuitkering. Het programma Sterk aan het werk laat de deelnemers, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, ervaren welke talenten ze in huis hebben. Het biedt ze een springplank naar de arbeidsmarkt.

Learning Lab

Learning Lab

Dit is een zogenaamde Triple Helix samenwerking tussen Onderwijs, zoals ROC ter AA, Fontys en Carolus, Overheid, zoals gemeente Helmond en bedrijven. Het Learning Lab is een innovatielab waarin studenten vernieuwende oplossingen creëren op actuele vraagstukken van organisaties. En er wordt aandacht besteedt aan mensontwikkeling, toekomstgerichte keuzes van studenten en het creëren van 'leergeluk'. Met tools krijgen studenteninzicht in hun talenten en kunnen zij zich gericht ontwikkelen om zo de afstand van leren naar werken te verkleinen.